Aktiehandel bliver mere og mere populært

0
1417
Aktier for begyndere

Hvis du mestendels befinder dig i erhvervsmiljøer, hvor der konstant tales om penge, lederskab og investeringer, er det ikke sikkert, at du har bemærket det. I lægmandskredse er det dog i stadig stigende grad blevet populært at handle med aktier og forsøge med selv at få sin formue til at yngle. Det er usikkert, hvad der har forårsaget denne udvikling. Måske er det de negative renter i bankerne, der endelig har fået folk til selv at rubbe neglene. Alternativt kan det også tilskrives nogle af de kampagner, der er blevet kørt på det seneste, der har haft til hensigt at tilskynde særligt kvinder og unge til at begive sig ud i aktiehandel, om end disse også kan have været en reaktion, hvormed vi står i en ”hønen og ægget”-situation.

Internettets indflydelse

En faktor, der dog med sikkerhed har gjort processen, der har ledt til aktiehandlens nyligt fundne popularitet, mulig, er internettet. Internettets rolle i aktiehandlens udvikling har først og fremmest været som hjemstedet for de mange handelsplatforme, der har flyttet børsen hjem i folks stuer. Hvad der før var en lang og lidt kompliceret proces, kan nu udføres med ganske få klik. Det har fjernet friktionen fra det at handle med aktier, hvilket utvivlsomt har betydet, at det nu er muligt for alle og enhver, hvis bare man har modet og hovedet til at sætte sig ind i teorien.

Netop når det kommer til teorien bag aktiehandel findes en af de andre måder, hvorpå internettet har gjort det nemmere at handle med aktier for begyndere. Der er nemlig opstået et utal af sider med det faktum at undervise i økonomisk teori og aktier for begyndere, hvilket ofte sker ganske kvit og frit. Den slags guides om aktier for begyndere følges naturligvis på eget ansvar, men der er ingen tvivl om, at det har løftet noget af den intimiderende aura, lugtende mistænkeligt meget som cigarrøg, der ofte har været om aktier for begyndere. Endnu en ting ved internettet, der har gjort aktier for begyndere nemmere, er den hast, hvormed alt bliver opdateret. Nyheder rejser kloden rundt på sekunder, og globale aktiekurser opdateres inden for få sekunder, hvilket alt sammen har været med til at gøre det nemmere for lægmanden at tage kampen op mod de erfarne.

Popularitetens konsekvenser

Hvor tendensen kommer fra er dog ikke nær så interessant som hvilken betydning det kommer til at have for aktiehandlen fremover. Det betyder dog ingenlunde, at der kan findes et mere håndfast svar på dette. Tværtimod synes teorierne at stikke i lige omtrent alle retninger. Nogle mener at opmærksomheden på aktiehandel uvægerligt vil lede til en bedre økonomisk forståelse blandt befolkningen, hvilket naturligvis ville være godt. Andre mener nærmere, at aktiehandlernes rolle som markedets usynlige, rationelle og vidende hånd kan være i fare, fordi horder af utålmodige og uvidende aktiehandlere nu også kommer med deres penge og dermed deres stemme. I sidste ende er det vist kun tiden, der vil vise os, hvad sandheden egentlig bliver.