Patch kabler og deres brug i netværk

0
959
Patch kabel

Med et patch kabel opnår du den optimale forbindelse mellem netværksudstyr. Et patch kabel kan anvendes på mange forskellige måder – de er blandt andet gode at bruge, hvis du som sagt skal opnå en forbindelse mellem netværksudstyr, eller hvis man selv skal lave en netværksforbindelse. Der er mange muligheder!

Hvad er et patch kabel egentlig?

Et patch kabel er som sagt et solidt og slidstærkt kabel, der primært og oftest bruges til at skabe en netværksforbindelse mellem to parter. Denne forbindelse kaldes for et dropkabel. En af de smarte ting ved sådan et patch kabel er, at de er utroligt robuste og kan holde til en del. De kan hurtigt og effektivt overføre data på en pålidelig og sikker vis, uden at de nødvendigvis behøver at opfylde industrielle krav. Det er nemt og effektivt!

En af fordelene ved at bruge patch kabler til at skabe netværksforbindelser i dit hjem er, at du kan lave kablerne i lige præcis den størrelse, du har brug for. Det betyder altså, at har du et skab eller et godt sted, hvor du har brug for et ekstra langt kabel til at skabe en god forbindelse, er det slet ikke noget problem.

Brug patch kabler til at skabe netværksforbindelse

En anden fordel ved at bruge et patch kabel er, at du kan reparere et kabel, hvor låseklipsen er knækket af. Det kan du meget simpelt gøre ved at skifte stikket ud. Hermed får du et nærmest et nyt kabel, der stadig er i god kvalitet og som kan skabe gode forbindelser.

Derudover kan du vende og dreje kablet præcis som du har lyst, hvis det skulle være nødvendigt – du kan endda klippe et stykke af stikket af og skifte farvekoordinering, hvis det skulle blive en nødvendighed.

Sidst er et patch kabel enormt god at anskaffe sig, hvis du ønsker at lave en ”doven” netværksforbindelse. Med dit patch kabel kan du bare trække kablet rundt og afslutte med et stik i enden. Ved at gøre dette, kan du slippe for at skulle lave store huller i væggen og eventuelt gøre noget galt under processen.

LAPP Danmark

Lapp Danmark kan levere alle slags kabler, du kunne få brug for, uanset om der er tale om et LAN kabel, netværkskabel eller noget helt tredje. Med mange års erfaring og kundetilfredshed er det et anerkendt firma, der vil kunne bidrage positivt til din virksomhed.

Gode huskeregler til brug af patch kabler

Selvom det virker relativt let at bruge disse patch kabler, kan det alligevel være en god ide at have et par gode huskeregler i lommen, så du ikke får ødelagt noget under processen eller glemmer en vigtig del. Derfor får du her en huskeseddel:

  • På pin nr. 1 startes i begge tilfælde med hvid/farvet
  • Ledere lægges skiftevis hvid/farvet – farvet
  • Blå og brunt par placeres ens ligegyldigt om der anvendes 568A eller B og ligegyldigt om kablet er krydset eller lige igennem

Nu er du helt klar til at give dig i kast med et projekt med patch kabler – måske er det et projekt med en netværksforbindelse? Held og lykke!